اخبار

نماینده مقاومت فلسطین: اهالی ادب باید متر به متر غزه را روایت کنند

خالد قدومی با بیان این که در طوفان‌ الاقصی کلمه پیروزی و مقاومت را معنا کردیم گفت: ای عزیزان ادیب و نویسنده، شما رزمندگان کلمه هستید. شاید نقش قلم شما تاثیر‌گذارتر از گلوله‌هایی باشد که به سمت رژیم صهیونیستی شلیک می‌شود.

 ویژه برنامه «ساعت ۱۲ به وقت قدس» گردهمایی نویسندگان و ناشران برای حمایت از کودکان غزه، در حوزه هنری برگزار شد. این برنامه با همکاری اتحادیه‌ها و مؤسسات ادبی و نشر ایران و اتحادیه‌های ادبی و نویسندگان کشورهای عربی برپا شد و همزمان در کشورهای عربی نیز اجرایی شد.

در این ویژه برنامه یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی رمضانی دبیر هفته کتاب و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، میثم نیلی رییس مجمع ناشران انقلاب اسلامی، خالد قدومی نماینده جنبش مقاومت فلسطین در ایران، علی‌محمد مؤدب مدیر انتشارات شهرستان ادب، محسن پرویز دبیر جایزه جهانی ادبیات فلسطین، راضیه تجار رئیس هیأت مدیره انجمن قلم، وجیهه سامانی نویسنده و سردبیر پایگاه نقد داستان، حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سید مجتبی ابطحی دبیر کل کنفرانس حمایت از فلسطین در مجلس شورای اسلامی، محمد میرکیانی نویسنده حوزه کودک و نوجوان، مصطفی یوسف النداوی از ادبای فلسطینی، مدیران و مسئولان فرهنگی کشور و جمعی از شاعران، نویسندگان و ناشران کشور حضور داشتند.

آزادی فلسطین از بحر تا نهر رخ خواهد داد

خالد قدومی در این آیین ضمن سلام و درود بر شهدای راه حق و طوفان الاقصی گفت: من از برگزارکنندگان این برنامه در ایران و اتحادیه نویسندگان عرب تشکر می‌کنم. در این نبرد شهادت تعداد زیادی از نویسندگان و روزنامه‌نگاران را شاهد بودیم این شهدا، شهدای فکر و اندیشه هستند. با مرگ، جسم انسان از بین می‌رود اما فکر و اندیشه او باقی می‌ماند. درست است که نبرد غزه با رژیم صهیونیستی است اما باطن این نبرد بزرگ‌تر از آن چیزی است که مشاهده می‌شود. کشورهای اروپایی و آمریکا حامی اسرائیل و جنایت‌هایش هستند، اما ملت‌های آزاده آن‌ها، جواب این جنایت را دادند. ما در طوفان‌الاقصی کلمه پیروزی و مقاومت را معنا کردیم.

وی افزود: بسیاری به من می‌گویند که آیا اسرائیل از این توطئه باخبر نبوده است؟ بعد از گذشت ۴۲ روز از این نبرد و شکسته شدن هیمنه رژیم صهیونسیتی دو نکته را یادآور می‌شوم. چرا ما باید فکر کنیم که حتما شکست می‌خوریم؟ چرا وقتی می‌توانیم برای آزادی فلسطین و شکست رژیم صهیونیستی قدمی برداریم به این فکر کنیم که توطئه‌ای در کار است؟ ملت فلسطین جان خود را برای فلسطین فدا کرد و قطعا پیروزی محقق خواهد شد. مسئله دوم جنگ روایت‌هاست. امروز بدون اینکه هیچ رهبری روایت این جنگ را برعهده بگیرد، می‌بینیم که کودکان فلسطینی این روایت را جهانی کردند.

نماینده جنبش مقاومت فلسطین در ایران ادامه داد: ای عزیزان ادیب و نویسنده، شما رزمندگان کلمه هستید. شاید نقش قلم شما تاثیر‌گذارتر از گلوله‌هایی باشد که به سمت رژیم صهیونیستی شلیک می‌شود. تعدادی از نویسندگان و کارگردانان در ایران و دیگر کشورها با من دیدار و آمادگی خود را برای تولید آثار در مورد مقاومت مردم غزه اعلام کردند. بسیاری از رسانه‌های دنیا در اختیار رژیم صهیونیستی قرار دارد و کمتر فیلمی می‌بینم که واقعیت مظلومیت مردم فلسطین را نشان دهد. اکثر فیلم‌ها برای جلب رضایت سفارش‌دهندگان ساخته شده‌اند. حتی در فیلمی که راجع به آبراهام لینکلن ساختند اینگونه روایت کردند که او علاوه بر حمایت از سیاهپوستان، از صهیونیست‌ها هم حمایت کرد که این موضوع دروغ است.

خالد قدومی به دروغ جدید رسانه‌های جهانی درباره نگاه‌ها دیگر کشورها به حماس و مسئله آزادی فلسطین اشاره کرد و گفت: حتی چند روز پیش خبر دروغی در رویترز منتشر شد که بازخورد بسیار بالایی داشت. این خبر آن بود که رهبر انقلاب(مدظله‌العالی) در دیدار با اسماعیل هنیه اعلام کردند که با حماس کاری نداریم و حماس می‌تواند کار خود را انجام دهد. این خبر دروغ می‌تواند چندین سال دیگر به‌عنوان منبع استفاده‌ شود. از کشورهای مختلف با من تماس گرفتند و در مورد صحت و سقم این خبر پرسیدند. در نهایت حماس و سردار قاآنی این خبر را تکذیب کردند.

وی همچنین با اشاره به این که در مورد بیمارستان الشفا می‌توان هزاران فیلم تولید کرد، گفت: برای چه اجازه نمی‌دهند که خبرنگاران وارد این بیمارستان شوند و گزارش بگیرند! نه اجازه می‌دهند کمک‌های پزشکی به غزه وارد شود نه اجازه خروج کلمه‌ای از غزه را می‌دهند. از حکام عرب می‌خواهم کنار بروند تا دیگران بتوانند به غزه یاری دهند. حکام عرب چگونه می‌توانند پاسخگوی خون این کودکان و شهیدان در برابر خدا باشند؟ کل این نبرد، جهاد کلمه است. این سکوت و انفعال حکام عرب به آن معنا نیست که نویسندگان و ادبای عرب هم سکوت کنند.

نماینده جنبش مقاومت فلسطین در ایران اضافه کرد: من نمی‌گویم که با حماس و گروه‌های مقاومت همکاری کنید؛ می‌گویم به خاطر کودکان فلسطینی چند روزی اعتصاب و اعتراض کنید. بیایید نه با خودکار و جوهر بلکه با جان خود یک کار قهرمانانه انجام دهیم. این جغرافیا یک جغرافیای الهام‌بخش است. تاریخ، این قهرمانی‌ها را ثبت خواهد کرد. اگر ملت فلسطین امروز ۱۲ هزار شهید داده باید بدانیم که آن‌ها از مقدسات مسیحی و مسلمان امت دفاع می‌کنند. اسرائیل امروز در کشورهای مختلف عملیات تروریستی انجام می‌دهد اما کسی به آن کاری ندارد.

نماینده جنبش مقاومت فلسطین با بیان این که امروز حتی کودکان فلسطین از امنیت جمعی امت دفاع می‌کنند، گفت: پیروزی نسبی بر دشمن صهیونیستی اینگونه بود که ظرف چند روز توانستیم تعداد زیادی از مهمات اسرائیل را نابود کنیم. شاهد این هستیم که اسرائیل از سرمایه‌داران بزرگ دنیا پول قرض می‌کند. صهیونیست‌ها جنگ طولانی، ضربات شدید اقتصادی و کشته شدن نظامیان خود را قبول نمی‌کنند. از روزی که نبرد زمینی آغاز شد سربازان زیادی از صهیونیست‌ها به درک واصل شدند. حتی در حوزه سیاسی می‌بینیم که مواضع سیاسی بیشتر کشورها عوض شده و علیه رژیم صهیونیستی موضع می‌گیرند.

خالد قدومی بیان کرد: امروز در سطح دیپلماتیک شاهد یک دیپلماسی حکیمانه هستیم. دفتر آقای اسماعیل هنیه شاهد دیدار او با بسیاری از شخصیت‌های بین‌المللی است. اما دیپلماسی رژیم صهیونیستی اینگونه است که حتی توان خروج از مرز خود را ندارد. این دیپلماسی به سمت شکست پیش رفته است. دیپلمات‌های رژیم صهیونیستی که تصمیمات و احکام سازمان ملل را پاره می‌کردند، امروز باری بر دوش ملت خود شده‌اند.

وی به جنگ روایت‌ها اشاره کرد و گفت: مردمی که از غزه حمایت می‌کنند، منتظر روایت واقعی و حقیقی هستند. همه این موارد افول رژیم صهیونیستی را در پی دارد. ما در این مسیر شهدای بسیاری دادیم. نور پیروزی در قلب فرزندان شهدا و مبارزان می‌درخشد. از نویسندگان عزیز در ایران و کشورهای عربی تشکر می‌کنم. ان‌شاءالله این طوفان با بهار پیروزی به پایان خواهد رسید. همانا آزادی فلسطین از بحر تا نهر رخ خواهد داد.

سلاح قلم را با خشاب کلمات پر کنیم

حامد علامتی نیز در این آیین بیان کرد: ما طنین ترانه‌های کودکانه و مادرانه دیار صبر و امید، غزه را می‌شناسیم؛ فریادهای رهایی‌بخش نوجوانان فلسطین را می‌خوانیم. امروز آن شادی و صدای دلنشین کودکان و نوجوانان، پشت دود دفن شده است. امروز شاهد تجاوز آشکار به حقوق انسانیت هستیم. این هدیه نظام سلطه برای مردمان سرزمین عشق، فلسطین عزیز است. امروز دلسوزان فلسطین با کوله‌باری از غم می‌پرسند که چرا نقاشی کودکان غزه خون‌آلود است؟ چرا شعرهای کودکانه به شهادتین تبدیل شده است؟ بچه‌های غزه معنای بازی را می‌دانند؟

وی ادامه داد: امروز صحنه کامل مواجهه حق و باطل است. وقتی که ایمان قد علم می‌کند، کفر هم تمام قد چهره خود را نشان می‌دهد. باید سلاح قلم را با خشاب کلمات پر کنیم و آنچه در توان داریم، در نگارش و تبیین و ترجمه به کار ببریم.

 ۲میلیون نفر در غزه در حال دفاع از ۲ میلیارد مسلمان هستند

سید مجتبی ابطحی دبیر کل کنفرانس حمایت از فلسطین در مجلس شورای اسلامی و از همرزمان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در ادامه با ذکر نکاتی گفت: جهان جدیدی در حال شکل‌گیری‌ است. هندسه جهان به هم خورده است. آنچه که بعد از جنگ جهانی دوم به ارث بردیم، امروز تمام شده است. امروز باید نظامی شکل بگیرد که مقدمه‌ای برای پر شدن جهان از عدل باشد. اگر ما امروز از این جهان جدید سهمی می‌خواهیم، سهم ما استکبار، سلطه و استعمار نیست؛ سهم ما تشکیل جهانی مبتنی بر عدالت است. چون ما منتظر منجی بشریت هستیم.

وی ادامه داد: آنچه امروز در غزه رخ می‌دهد، فروپاشی اسرائیل است. اسرائیل با کمک آمریکا، انگلیس و کشورهای اروپایی این جنگ را ادامه می‌دهد. کدام یک از رهبران جنبش حماس را دستگیر کردند؟ در لبنان به چه هدفی رسیدند؟ شکست آن‌ها قطعی و مسلم است. اما ما در جبهه جنگ نرم توانستیم اقدام کنیم.

سید مجتبی ابطحی اضافه کرد: عزیزان قلم به دست، اگر قرآن به قلم قسم می‌خورد، وظیفه و مسئولیت شما را یادآور می‌شود. کسی که قلم به دست می‌گیرد، نمی‌تواند هرچه که خواست بنویسد یا در برابر این حوادث سکوت کند. با این عمل، میدان جنگ نرم را به دست بگیرید. سوژه‌هایی خلق شده که در تاریخ کمتر دیده شده است. امروز با وجود دردی که قلب ما را می‌خراشد، شاهد خلق زیبایی و تسلیم امر خدا بودن هستیم. عزیزان به این صحنه وارد شوید. نویسنده، هنرمند، فیلمساز و خالقان ادبیات باید متر به متر غزه را روایت کنند.

وی افزود: اگر میلیون‌ها نفر در آمریکا و اروپا معترض هستند، به برکت خون این دوازده هزار شهید است. این لحظات با عنایت خدا و توجهات امام زمان همراه است. این صفحات پیروزی برای من غیرقابل باور است. چگونه این ملت با دست خالی در برابر اسرائیل مقاومت می‌کند؟ امروز غزه مقتلی برای صهیونیست‌ها است. ۲میلیون و ۲۰۰هزار نفر در غزه در حال دفاع از ۲ میلیارد مسلمان هستند. سراسر این حوادث برای همه اقشار جامعه مسئولیت ایجاد می‌کند. لازم است همه به میدان بیاییم، جهان جدیدی در حال خلق است که از آن بوی ظهور مهدی فاطمه(س) استشمام می‌شود.

رژیم صهیونیستی آزادی اندیشه را تحمل نمی‌کند

محمد میرکیانی نیز با اشاره به فضای فرهنگی معطر شده به آثار تولیدی در مورد کودکان غزه گفت: امروز مجهزترین ارتش‌های جهان با همه توان خود به جنگ با کودکان آمده‌اند. من عملیات اکتبر را به یاد می‌آورم. در آن زمان مردم شور و شوق عجیبی داشتند، جلوی باجه‌های روزنامه فروشی صف می‌کشیدند و دنبال اخبار بودند. انگار که همه با چشمان خود آن لحظه‌ها را می‌بلعیدند. من خاطرات آن روزها را با عنوان «آن روز پاییزی» نوشتم.

وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی آزادی اندیشه را تحمل نمی‌کند. من از «غسان کنفانی»، نویسنده مسیحی لبنانی یاد می‌کنم. او در یک بمب‌گذاری توسط عوامل رژیم صهیونیستی به شهادت رسید و همینطور از استاد «سیف‌الله داد» کارگردان فیلم «بازمانده» یاد می‌کنم. توجه همه دوستان و عزیزان خود را به اتفاقات امروز غزه فرامی‌خوانم. امیدوارم ما هم به حد خودمان سهمی در این روایت داشته باشیم.

آینده از آنِ جریان مقاومت است

در ادامه میثم نیلی؛ رییس مجمع ناشران انقلاب اسلامی ضمن خوشامدگویی به نویسندگان، شاعران و ناشران حاضر در مراسم گفت: همه ما دلسوخته این جنایات رژیم صهیونیستی هستیم و تحمل این تصاویر برای ما سخت است. هیچ پدر و مادری تحمل رفتن خاری به دست فرزندش را ندارد. اما امروز شاهد بی‌پناهی کودکان غزه هستیم. ظلم و جنایتی که علیه بشریت و مدافعان آن صورت می‌گیرد را می‌بینیم و رنج می‌بریم. هرکسی که این لحظات را می‌بیند، می‌داند که دو جنگ در حال رخداد است. جنگی که در میدان در حال حرکت است؛ این جنگ هم در دو بخش از نهر در غزه و از بحر در کرانه باختری در جریان است. اما جنگ دوم که کم از جنگ اول ندارد، جنگ روایت است؛ ما دسترسی به میدان نداریم اما قلم و اندیشه و انگیزه‌های مومنانه ما می‌تواند کلماتی را برای در هم شکستن این رژیم غاصب خلق کند.

وی ادامه داد: آینده از آنِ جریان مقاومت است. پیروزی قبل از میدان نبرد، رخ داده است. اگر این جنگ توسط رژیم غاصب ادامه پیدا کند، میلیون‌ها انسانی که امروز بیدار شده‌اند، به میلیاردها نفر می‌رسند و اگر ادامه ندهد و آتش بس اعلام کند، پایان خود را رقم زده است. صبر و مقاومت مردم غزه برای آن‌ها پیروزی به ارمغان آورده است. کوچکترین کار ما برای کودکان مظلوم فلسطین که این روزها در حال تحمل فشار هستند، دعا کردن است، اما ما می‌توانیم بنویسیم و خلق کنیم. نویسندگان و شاعران ما برای گفتن از مردم غزه دغدغه و انگیزه دارند.

نیلی اضافه کرد: امیدواریم برنامه امروز که اتحادی بین کشورهاست منبع خبر باشد. حکام عربی سکوت کردند و حاضر به هزینه برای آرمان فلسطین نیستند، اما ادیبان کشورهای عربی و اسلامی اینگونه نیستند. اتحادیه ادیبان کشورهای عربی و ایران با هم متحد شدند که این ضعف را جبران کنند و برای تاریخ بنویسند. این وحدت را گرامی می‌داریم و ارزش آن را می‌دانیم. ان‌شاءالله که با قلم خود از کودکان بی‌دفاع غزه دفاع خواهیم کرد.

زبان از ماجراهای غزه بند می‌آید

علی‌محمد مودب؛ مدیر انتشارات شهرستان ادب نیز در این مراسم گفت: زبان ما از این ماجراها بند می‌آید. به واسطه ظرفیت‌هایی که در حوزه تکنولوژی ایجاد شده، انگار که این حوادث را از پشت پنجره خانه خود می‌بینیم. موقعی می‌گفتیم که رسالت ادبیات روایت است، اما انگار الان در دل آوار هستیم. اردوگاه سرمایه‌داری و مستضعفان عالم در این فضا هستند و هرکدام روایت خود را دارند.

وی تاکید کرد: اهل قلم باید به این فکر کنند که ما در ایران، جایی که صد سال سابقه مبارزه با استعمار دارد، چقدر در مورد استعمار و استکبار کار کردیم. اولین شعری که من در برابر رهبر معظم انقلاب خواندم در مورد آمریکا بود. چون مسئله ذهنی من بود. بخشی از جامعه ما در مقطعی از تاریخ باعث حوادثی شده است. نماد اردوگاه استکبار، آمریکاست. همانطور که سید حسن نصرالله با آمریکا حرف زد، ما هم باید در مورد آمریکا بیشتر کار کنیم. اسرائیل فرزند آمریکاست. وی در پایان یکی از اشعار خود در مورد کودکان غزه را قرائت کرد.

نامشروع بودن رژیم صهیونیستی مسجل است

محسن پرویز با تاکید بر این که نامشروع بودن رژیم صهیونیستی مسجل است، گفت: اینکه کسانی تصور کنند با غصب یک سرزمین می‌توانند برای خود مشروعیت ایجاد کنند، دو پایه استدلالی دارد. زعمای رژیم صهیونیستی ادعا دارند که ما از سه هزار سال پیش اینجا بودیم و دوم اینکه آنها مدعی هولوکاست هستند. قسمت اول که باطل است. چگونه می‌توانند ثابت کنند که اجدادشان آنجا ساکن بودند؟ بعید می‌دانم خباثت صهیونیست‌ها از نوادگان مومن همراهان حضرت موسی باشد.

وی ادامه داد: مورد دوم ادعای آنها در مورد هولوکاست است که این هم توسط خودشان نقض شده است. چون خودشان در حال انجام هولوکاست هستند. به فرض که هلوکاستی هم رخ داده باشد، بروند از باعثان آن انتقام بگیرند، چرا از مردم فلسطین تقاص آن را می‌خواهند؟ برای چه سرزمینِ مردم دیگری را غصب کردند؟

نویسندگان و ادبا روایت غزه را جهانی کنند

مصطفی یوسف النداوی از ادبای فلسطینی که ۲۶ نفر از اعضای خانواده خود را در جنگ طوفان‌الاقصی از دست داده است، در ادامه این مراسم گفت: به وقت قدس وحدت‌بخش، در تهران و همزمان در پایتخت‌ کشورهای عربی جمع شدیم تا در این ساعات تمام جبهه نویسندگان این کشورها با هم متحد شوند. این جبهه نویسندگان پیشرفته و فعال و آتشین است. نویسندگان در این جبهه همچون موشک، سلاح و توپ هستند. ما با زخم بزرگ و وقایع بزرگی مواجه هستیم. غزه مساحت کوچکی دارد اما تعداد شهدای آن به ۱۵هزار نفر رسیده است، اما برای این فقدان و مصیبت عزاداری نمی‌کنیم. این هزینه‌ای است که برای آزادی می‌پردازیم. این سنت پیامبران است. این سنت خداوند است که برای آزادی باید شهید بدهیم. شهدا، راه هدایت و آزادی هستند. ما نباید عزاداری کنیم چون شهدا نزد خدا هستند.

وی افزود: این ملت، یک ملت صبور است. ما نمی‌بینیم که کسی بگوید این مقاومت را تمام کنید. هیچ خانه‌ای در غزه نیست که شهید یا زخمی نداشته باشد. همه هم می‌گویند که فدای فلسطین شدیم. دشمن می‌خواهد این حمایت را از بین ببرد و با آن مقابله کند. طبق اعتراف دشمن، مقاومت فقط ۳۰ درصد از توانمندی خود را استفاده کرده است. غافلگیری بسیاری در پیش است که نمایان می‌شود.

النداوی با بیان این که دشمن تاکنون نتوانسته اهداف خود را محقق کند، مطرح کرد: دشمن گفت که می‌خواهیم مقاومت را از بین ببریم، سلاح آن را بگیرد، اسرای صهیونیستی را آزاد و حماس را نابود کند، اما هیچکدام محقق نشد. دشمن جرات نکرد که علیه مقاومت کاری انجام دهد به همین دلیل علیه مردم و کودکان اقدام می‌کند. سومین بشارت این است که ما تنها نیستیم. خدا و همه امت اسلامی با ما هستند. ما مطمئن هستیم که ملت‌های اسلامی کنار ما هستند.

این ادیب فلسطینی عنوان کرد: اسرائیل با ما نمی‌جنگد بلکه ما را می‌کشد. صهیونیست‌ها نمی‌توانند با نیروی رزمنده مقاومت، صورت به صورت بجنگند. از آسمان، پشت دیوار یا از دریا با ما می‌جنگند. اما هنگام نبرد، کودک فلسطینی قوی‌تر از ارتش صهیونیستی است.

وی با اشاره به این که آمریکا و کشورهای اروپایی هم با ما می‌جنگند و به اسرائیل چراغ سبز نشان می‌دهند، گفت: ما آمریکا را مسئول اتفاقاتی که در فلسطین می‌گذرد، می‌دانیم. اسرائیل هم نمی‌تواند روایت دروغین خود را به کشورها ارائه دهد. امروز می‌بینیم که در رسانه‌ها اسرائیل قاتل است و فلسطین از خود دفاع می‌کند. مزاج بین‌المللی تغییر پیدا کرده اما مزاج حکام عربی تغییر نکرده است. اسرائیل به دو دلیل تقویت می‌شود، هم‌پیمانی دیگر کشورها و ضعف مواضع حکام عربی. اما از اعتراضات مردمان کشورهای عربی تشکر می‌کنیم.

مصطفی یوسف النداوی تاکید کرد: بدانید که فلسطین جبهه اول امت اسلامی است. همانطور که امام خامنه‌ای(مدظله العالی) می‌فرمایند مسئله فلسطین مسئله اول ملت اسلام است. با دعا از خدا پیروزی را طلب کنیم. دنیا مظلومیت مردم فلسطین و ظلم اسرائیل را می‌بیند. همه شما مقاوم هستید، همه شما رزمنده مقاومت هستید. هر فلسطینی که در کشور خود مانده نیروی مقاومت است. همه شما که در خیابان‌های کشورهای خود معترض هستید، نیروی مقاومت هستید.

مصطفی یوسف النداوی در پایان سخنان خود گفت: من به عنوان یک فلسطینی فرزند اردوگاه جبالیا شهادت می‌دهم که اگر امروز قدرتی داریم به لطف محور مقاومت است. شما در این چهل سال کمک‌های زیادی به ملت و مقاومت فلسطین تقدیم کردید. قدرتی که ما داریم با تلاش‌های شما و شهید حاج قاسم سلیمانی است. شما شریک ما در این مقاومت هستیم. ان‌شاءالله به وقت قدس شاهد پیروزی جدیدی خواهیم بود. نویسندگان، ادبا و هنرمندان همه شما مسئولیت‌هایی بر عهده دارید. رژیم صهیونیستی برای حمایت به دنبال سلبریتی‌ها می‌رود. لذا شما نویسندگان و ادبای عزیز مسئولیت دارید که این روایت را جهانی کنید. کلمه شما قوی‌تر از گلوله است. هرکسی حتی در خانه خود می‌تواند به ملت فلسطین یاری دهد. از همه نویسندگان می‌خواهم که این روایات را منتقل و روایات صهیونیست‌ها را تکذیب کنند.

این برنامه با قرائت بیانیه و رونمایی از کمپین جایزه جهانی ادبیات فلسطین برای کتاب «الطنطوریه» به پایان رسید. این پویش، اولین پویش بین‌المللی مطالعه کتاب است. مجموعه فعالان حوزه کتاب در ایران تجربه این رویداد را دارند، اما این رویداد بین‌الملی برای اولین بار با اتحادیه کشورهای عربی انجام می‌پذیرد. این کتاب به ترجمه فارسی «من پناهنده نیستم» توسط انتشارات شهرستان ادب به بازار کتاب عرضه شده است.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *